عبدالعزيزبن عثمان التويتري در اين پيام آورده است؛ بزرگداشت شيخبهاءالدين عاملي با هدف تعميق باورهاي ديني و ايجاد انگيزه و علاقه به شخصيتهاي علمي و اسلامي صورت پذيرفته است.
وي با بيان اينکه شيخ بهايي نزديک به هشت دهه از عمر پر برکت خود را در درس و بحث در رشتههاي مختلف فقه و اصول، حديث، رياضي، منطق، ادبيات عرب و فلسفه گذرانده، تصريح کرد: آن چه از اين حکيم فرزانه بر جاي مانده است خود نشان خوبي از ميزان درايت و تسلط وي بر اين مباحث است.
وي خاطرنشان کرد: شيخ بهايي زبان و ادبيات ترکي را به خوبي آموخته بود و به آن زبان ريشهدار شعر ميسرود، زبان فارسي نيز به گونهاي با جانش آميخته بود که ظرايف و لطايف ادبي و ذوقي و عرفاني را در قالبهاي مثنوي و غزل و رباعي به نيکوترين وجه ميسرود.
التويتري ميل شديد شيخ بهايي به زهد، تصوف و عرفان در عين حب عشاقانه به اهل بيت و رعايت جانب اعتدال را از خصوصيات اين اديب فرزانه دانست.
وي افزود: ارائه ادبيات متعهد و عرفاني که در آن علم و عمل و دين و دنيا و خردورزي با يکديگر سازگار نمايان ميشود،از جمله ميراث سترگ شيخ بهايي است.
مديرکل آيسسکو خاطرنشان کرد: مهندسي و معماري اين بزرگ معمار شهر ساز تاکنون نيز پژوهشگران فرهنگ، تمدن، عرفان و نيز معماران و صاحبان نظريههاي شهرسازي را به حيرت واداشته است.
وي افزود: لازم ميدانم تحسين ويژهاي از تمام تلاشهايي که به منظور ثبت آثار معماري و هنري مربوط به شيخ بهايي ميشود، داشته باشم. چرا که اين آثار گرانبها نه تنها مربوط به فرهنگ و ملت ايران است و بلکه متعلق به تمدن اسلام و بشري است.
التويتري در خصوص برگزاري اين کنگره گفت: همانطور که انتظار ميرود معرفي شيخ بهايي به عنوان يکي از مفاخر فرهنگي بشري و شناسايي انديشمندان داخلي و خارجي متخصص در حکمت و فلسفه اسلامي مرتبط با انديشه و آثار شيخ بهايي از جمله دستاوردهاي اين کنگره با شکوه باشد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: اميد است، اين گونه فعاليتهاي عظيم فرهنگي روشنايي بيشتري به چهره عالمان ما بتاباند و انديشه و زندگي آنها را به مثابه الگوهاي فکري و رفتاري نسل امروز و فردا پيشآورد و گامي موثر در باورکردن هر چه بيشتر فرهنگ و باورهاي ديني ملتهاي مسلمان به ويژه نسل جوان باشد./115
انتهای پیام/